radio

jueves, 7 de abril de 2016

ELS TRACTAMENTS QUÍMICS

Un conservant és una substància química natural o sintetitzada que frena o destrueix els microorganismes presents en un aliment.
Els tractaments químics més habituals són:


  • La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l’aigua de l’aliment per impedir que els microorganismes en disposin

  •  El sucre actua de manera similar a la sal: limita l’accés dels microorganismes a l’aigua i se sol combinar amb mètodes físics.

  • El fumatge és un tractament que conserva l’aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum, juntament amb l’efecte tèrmic i d’assecatge.

  • La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaerò- biques per microorganismes no tòxics, que modifiquen la composició dels aliments i en milloren les propietats organolèptiques i nutritives, alhora que n’asseguren la conservació.

    La fermentació làctia, que produeix àcid làctic. S’utilitza en la fabricació del iogurt i el mató.
    La fermentació alcohòlica, que produeix alcohol. S’utilitza per obtenir begudes alcohòliques derivades del raïm , l’ordi , la canya de sucre , l’arròs , les pomes , etc.
    – La fermentació acètica, que produeix àcid acètic a partir de l’alcohol del vi per obtenir el vinagre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario